Gegratineerde finettes met mozzarella en tomaat

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat een eetlepel olijfolie warm worden in een pot. Voeg de fijn gehakte knoflook toe en laat een minuut zachtjes bakken.
  • 2 Snijd de tomaten in grove stukken. Doe ze in de pot bij de knoflook. Voeg de geconcentreerde tomatenpuree en het suikerklontje toe. Peper en zout. Laat de tomaten gedurende 20 minuten stevig koken zonder deksel op de pot. Zeef de saus en druk met een houten lepel goed aan in de zeef.
  • 3 Breng de gezeefde saus aan de kook. Voeg de oregano toe en zet even apart.
  • 4 Peper en zout de finettes. Bak ze gedurende 2 minuten op hoog vuur in wat olijfolie.
  • 5 Wrijf een platte ovenschotel in met wat Solo. Leg hierin de finettes. Overdek met tomatensaus.
  • 6 Snijd de mozzarella in fijne sneetjes. Leg de kaas op het vlees. Bestrooi met gemalen parmezaan.
  • 7 Laat de kaas snel uitsmelten en een licht kleurtje krijgen onder de hete grill. Serveer met spaghetti.

Gegratineerde finettes met mozzarella en tomaat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept