1 Laat een eetlepel olijfolie warm worden in een pot. Voeg de fijn gehakte knoflook toe en laat een minuut zachtjes bakken.
2 Snijd de tomaten in grove stukken. Doe ze in de pot bij de knoflook. Voeg de geconcentreerde tomatenpuree en het suikerklontje toe. Peper en zout. Laat de tomaten gedurende 20 minuten stevig koken zonder deksel op de pot. Zeef de saus en druk met een houten lepel goed aan in de zeef.
3 Breng de gezeefde saus aan de kook. Voeg de oregano toe en zet even apart.
4 Peper en zout de finettes. Bak ze gedurende 2 minuten op hoog vuur in wat olijfolie.
5 Wrijf een platte ovenschotel in met wat Solo. Leg hierin de finettes. Overdek met tomatensaus.
6 Snijd de mozzarella in fijne sneetjes. Leg de kaas op het vlees. Bestrooi met gemalen parmezaan.
7 Laat de kaas snel uitsmelten en een licht kleurtje krijgen onder de hete grill. Serveer met spaghetti.
Gegratineerde finettes met mozzarella en tomaat is een recept van Solo Open Kitchen