1 Begin met het maken van de tartaar. Hak hiervoor het rundvlees met een zeer scherp mes fijn (blokjes van ½ cm). Snipper de lente-uitjes fijn en meng met het vlees. Breng op smaak met versgemalen peper, zout, tabasco, olijfolie en balsamico-azijn. Zet koud weg.
2 Steek ronde vormpjes uit het toastbrood en besmeer met look. Toast het brood lichtbruin (2 sneetjes pp.)
3 Maak 200 g mayonaise van 1 eidooier, 1 koffielepel mosterd, 3 dl olie, peper en zout en citroensap. Verdeel deze in twee.
4 Neem 1 deel en breng deze op smaak met de wasabi, de sherry-azijn en de gembersiroop en maak er een lichte dressing van.
5 Het andere deel wordt opgewerkt met mascarpone en mierikswortelpasta.
6 Bak de broodjes af in de oven.
7 Verdeel de ganzenlever in schijfjes en kruid met peper. Geen zout. Zet koud weg.
8 Leg op het bord een toastje, vul de ring met de tartaar en leg er terug een toastje op.
9 Laat een pan zonder vetstof heet worden.Haal van het vuur en bak hierin de ganzenlever kort aan twee zijden aan. Schik op de toast.1
0 Werk af met een gemengde salade van de ruccola, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en een dressing van citroen en olijfolie.1
1 Trek een streepje van de twee dressings en garneer.
Tartaar van rund met gebakken ganzenlever is een recept van Solo Open Kitchen