Tartaar van rund met gebakken ganzenlever

10
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Begin met het maken van de tartaar. Hak hiervoor het rundvlees met een zeer scherp mes fijn (blokjes van ½ cm). Snipper de lente-uitjes fijn en meng met het vlees. Breng op smaak met versgemalen peper, zout, tabasco, olijfolie en balsamico-azijn. Zet koud weg.
  • 2 Steek ronde vormpjes uit het toastbrood en besmeer met look. Toast het brood lichtbruin (2 sneetjes pp.)
  • 3 Maak 200 g mayonaise van 1 eidooier, 1 koffielepel mosterd, 3 dl olie, peper en zout en citroensap. Verdeel deze in twee.
  • 4 Neem 1 deel en breng deze op smaak met de wasabi, de sherry-azijn en de gembersiroop en maak er een lichte dressing van.
  • 5 Het andere deel wordt opgewerkt met mascarpone en mierikswortelpasta.
  • 6 Bak de broodjes af in de oven.
  • 7 Verdeel de ganzenlever in schijfjes en kruid met peper. Geen zout. Zet koud weg.
  • 8 Leg op het bord een toastje, vul de ring met de tartaar en leg er terug een toastje op.
  • 9 Laat een pan zonder vetstof heet worden.Haal van het vuur en bak hierin de ganzenlever kort aan twee zijden aan. Schik op de toast.1
  • 0 Werk af met een gemengde salade van de ruccola, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en een dressing van citroen en olijfolie.1
  • 1 Trek een streepje van de twee dressings en garneer.

Tartaar van rund met gebakken ganzenlever is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Salade met foie gras en aardbeien, vinaigrette met sjalot
Voorgerecht
Bekijk recept

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van maatjes met komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar met remouladesaus en groenteroerbak
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept