Tournedos Rossini

45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de verse sperziebonen schoon en kook ze beetgaar in gezouten water. Afgieten en warm houden. De champignons schoonborstelen, in plakjes snijden en in een eetlepel solo om en om bakken. Kruiden met pezo, uit de pan halen en warm houden. De pan schoonvegen met keukenpapier. Het brood, zonder korstjes en zonder vetstof aan beide kanten bruin bakken. Pan schoonvegen, doe opnieuw een eetlepel solo in de pan en de tournedos aan elke kant 2 minuten op een hoog vuur bruin bakken, blue. Kruiden met pezo. Indien u het vlees medium (à point) verkiest, bak je de tournedos zachtjes 2 tot 3 minuten langer. De tournedos warm houden onder aluminiumfolie. Twee schijfjes foie gras 15 seconden aan elke kant in een hete pan zonder vetstof bakken. Bij staafpaté hoeft dit niet. De sjalotten heel fijn hakken, bakken in een beetje solo en blussen met de madeira, even laten inkoken. Op warme borden serveren, de tournedos op het krokant sneetje brood leggen op het vlees ganzenlever leggen, naperen met de madeirasaus.
  • 2 Serveren met zelfgemaakte fijne frietjes met de sperziebonen en gebakken champignons.

Tournedos Rossini is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Steak Rossini met Pommes Williams
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peach Rossini
10 min Snack
Bekijk recept
Eendenmedaillons Rossini met mango, pilafrijst met amandelen en specerijen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos Rossini
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept
Tournedos met stilton
Hoofdgerecht
Bekijk recept