1 Haal steeds het vlees een uur voor het bakken uit de koelkast, moet op kamertemperatuur zijn, anders loopt u het risico dat het binnenin niet warm genoeg is.
2 Was de aardappelen en kook deze in de schil halfgaar, laat afkoelen en snij in brunoise (blokjes).
3 Maak met een scherp mes twee inkepingen op de kop van de tomaten en leg ze 10 tellen in kokend water, laat ze schrikken in koud water.
4 Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in brunoise.
5 Hak de sjalot en de basilicum fijn.
6 Kruid de filet pur met peper.
7 Verhit een soeplepel solo in een pan en bak hierin de filet pur, naar eigen smaak, bleu, saignant......, kruid met zout.
8 Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
9 Doe de sjalot en de aardappelblokjes in het braadvocht, laat gaarstoven, voeg de tomatenblokjes toe.1
0 Strooi de basilicum over de aardappel en meng alles goed door mekaar.1
1 Deglaceer met een scheutje basilicum-azijn en het tomatensap, kruid met pezo.1
2 Snij de mozzarella in 4 schijfjes.1
3 Dresseer de aardappelgarnituur in het midden van de warme borden, leg er 2 schijfjes mozzarella op en daar bovenop het vlees.