1 Dit is een potten en pannen en timing gerecht ,voor men begint en beetje
2 "mise en place "of "voorbereiding" ajuin en spekjes in brokjes snijden aardappelen schillen en in de lengte doormidden snijden , lookteentjes pletten pellen en fijn snijden , indien men verse champignons gebruikt ,eerst even spoelen en dan 3min "blancheren" laten opkomen in kokend water"1 Dl water en 1 schijfje citroen(voor de kleur te behouden anders worden ze zwart" ,verse tomaten eerst onder heet water en schil afpellen en in brunoise hakken ,ik heb een blik genomen :), voor de paprika's ik heb er altijd liggen voor in slaatjes , dus gewoon nen groenen nen gelen en nen roden op de kop een sneetje geven en ,in twee breken ,de pitten zitten altijd aan de onderkant dus its an easy way for cleaning paprika's ,die mogen in "Julienne"gesneden worden "snijden in de lengte van de paprika (tip)snijd de paprika binnenstebuiten ,ps Jullienne was en meiske van 5 cm lang en 1mm breed had wa aan haar darmen of zo .LOL
3 Dit is dus een race against time ,het lijkt een hutsepot maar is het niet ,de bloemkool is geen mousse en de aardappellen zijn geen puree ,zelfs de brocolli is nog flower power ,varkenshaasje is net goed ,daarmee even kooktijden
4 aardappellen = vanaf kookpunt 10 MAX (moeten nog gebakken worden)
5 brocolli =7 min
6 bloemkool = 13 min
7 paprikas =5 min
8 varkenshaasje =1 min omdraaien en 1 minuut en (ongeveer 1 cm dik) dus max 2 minuten
9 OK let's go --2 potten met water opzetten 1 met de aardappelen en een met de brocolli en bloemkool erin (mag tesamen) zout toevoegen.1
0 respecteer kooktijden ,indien aardappelen of andere ingredienten klaar zijn gewoon afgieten en laten uitlekken...en op een microwavebestendige plaat scheppen (tupperware)1
1 dus brocolli uitnemen met een spaan op 7 min en bloemkool op 12 min KLaar1
2 sinds ik af en toe zelf moet afwassen spoel gewoon de 2 potten uit en doe in de ene een beetje look met solo en laat die lichtjes sudderen (zeker niet bruinen) daarna er de tomatenbrokjes bijvoegen en kruiden met peper en zout en een scheutje soja olie ,even laten suderen en van het vuur zetten ,Klaar1
3 een braadpan met boter half laten klaren ,en ajuin(2min) en spek(1min) en aardappelen(klein korstje) laten bakken (ZEKER niet kruiden )(spek is al kruidig genoeg) 1
4 in de andere pot een beetje water en kippebouilion en voeg er de gesneden parpika's aan toevoegen laten koken respecteer 5 min klaar(niet afgieten)1
5 braadpan op zetten en haasjes bakken Niet vergeten kruiden peper zout en kruidnoot1
6 1 min langs elke kant net na het draaien chamignons toevoegen)1
7 afblussen met 2 scheutjes water ,maar zeker niet meer laten koken1
8 ok even kijken of we alles hebben1
9 maak een cirkel van de tomatenlookcoullis , in de midden de bloemkool met brocollistronkjes ,2
0 daarna de 3 of vier spekjesaardappelen , varkenshaasjes +champignons erop en vergeet niet de sappige paprikas als eind garnituur , ps (had geen verse bassilicum was mooi geweest als finisching touch.Waarom op microwave ,als uw bloemkool of tomaten koud zij even microwave aan en alles heeft dezelfde temperatuur ,Regards
Varkenshaasje "Wintertime" is een recept van Solo Open Kitchen