1 Schil de aardappelen en snijd in vieren, snijd de selderij grof, schil de wortelen met een dunschiller en ontdoe van kruin en wortel, voor de pastinaken idem. Haal het groene kroontje van de tomaat, snijd aan de andere kant een kruisje en dompel 10sec. in kokend water. Pel en snijd in vieren en haal er de pitten uit zodat enkel zuiver tomatenvlees overblijft( geconcaseerde tomaat).
2 Doe de bloem in een kom met de paprika,tijm en pezo, wentel de stukken konijn erdoor. Laat het konijn op matig vuur aan alle kanten kleuren in de hete boter. Neem uit de pan en houd apart. Doe verse boter in de pan en fruit(stoof) de ui en look glazig, voeg het konijn toe en overgiet met de witte wijn en laat 2/3 inkoken. Giet de bouillon erbij samen met de ontpitte en gepelde tomaat .Laat op een klein vuurtje 45 min. sudderen. Kook ondertussen de aardappelen in gezouten water. Snijd de maïs in zessen en kook ze 5 min. in gezouten water. Schep uit de pan en kook in hetzelfde water de grof gesneden selderij, de wortelen en pastinaken in 10 min. gaar. Voeg de aardappelen, maïs, wortelen en pastinaken bij het konijn. Warm nog even door en serveer.
Suikermais en pastinaak met konijn is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)