Gekarameliseerd spruitje met appel en spek

2
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Reinig de spruitjes en laat ze gaar koken in lichtgezouten water.
  • 2 schil de appel en snij in grove stukken.
  • 3 Prik een spruitje op een prikker en daarna een stukje appel en wikkel er een half sneetje spek omheen.
  • 4 Laat de boter smelten op een laag vuurtje en bak er de spiesjes op. Als ze langs elke kant even gebakken hebben verdeel je er een beetje honing over en keer je ze nog eens om zodat de honing kan karameliseren. (let wel dat je ze niet laat aanbranden) Dien warm op!! Smakelijk!
  • 5 tip; Maak grote spiesjes en je kan ze opdienen bij een hoofdgerecht of als voorgerecht!

Gekarameliseerd spruitje met appel en spek is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersenclafoutis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept