Gratin van bloemkool met spekjes

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de bloemkool uiteen in kleine roosjes en laat ze 15 min koken in gezouten water. Bak de spekblokjes kort zonder vetstof. Maak een bechamelsaus met de boter, de bloem en de melk. Voeg er 1/3 van de geraspte kaas aan toe en wat peper, zout en nootmuskaat. Stort de bloemkool en de spekblokjes in een ovenschaal. Voeg er de helft van de bechamelsaus aan toe, meng goed en strijk het oppervlak mooi glad. Giet er de rest van de saus over, bestrooi met de rest van de geraspte kaas en zet de gratin 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Dien warm op als bij gebraad, lamsribbetjes of gegrilde vis.

Gratin van bloemkool met spekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept