Tajine van lamsvlees en citroen

4
100 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de uien, de wortelen en de look fijn. Hak het lamsvlees in blokjes en bak ze aan alle kanten goudbruin in wat olijfolie. Haal het vlees uit de pan en bak er de uien en de look in. Voeg er het vlees terug bij met de wortelen en giet er water bij tot het vlees half onder staat. Voeg het kaneelstokje, de komijn en het paprikapoeder erbij. Kruid flink met peper en zout. Laat de tajine 1 u sudderen. Roer er de amandelen, de olijven en de citroenzeste door. Snij de ingelegde citroen in reepjes en voeg ze bij de tajine. Laat nog 5 min sudderen en breng op smaak met de grofgehakte koriander en het citroensap. Serveer de tajine met brood.

Tajine van lamsvlees en citroen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept