Arni giouvetsi (lam uit de oven)

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de ui en de look fijn. Hak het lamsvlees in stukken. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees grof. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan en fruit de ui glazig. Voeg er het lamsvlees bij en bak het kort aan alle kanten. Kruid met flink wat peper en zout. Doe er de tomatenpuree, het tomatenvlees en de look bij. Giet er de rode wijn en een scheut water over. Laat de lam 1 u op zacht vuur sudderen. Roer regelmatig om en voeg indien nodig wat water bij. Kook de orzo net niet beetgaar. Giet ze af en schep ze door het kookvocht van de lam. Zet de pan nog 15 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Verdeel de lam en de pasta over borden en werk af met grofgesneden verse peterselie.

Arni giouvetsi (lam uit de oven) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Lamsbrochettes (Souvlaki arni)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arni Kapama, Griekse Lamsragout
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arní me patátes sto foúrno (lamsvlees met
140 min Hoofdgerecht
Bekijk recept