1 gebakken carpaccio van rundvlees met geroosterde peer
2 Werkwijze:
3 Vijzel de peperbolletjes met het zout. Wentel het vlees door de specerijen en schroei het rondom dicht in hete boter. Laat het niet verder garen, het moet binnenin rauw blijven. Zet het in de koelkast om terug koud te worden.
4 Schil de peren en snijd ze overlangs in 6 stukken. Verwijder uiteraard het klokhuis. Rooster de peren in een hete grillpan.
5 Snipper de lente-ui en het pepertje. Kneus het citroengras en snipper het fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en doe er de peertjes bij.
6 Snijd de rucola en de ansjovis fijn en meng ze onder de zure room.
7 Snijd dunne plakjes van het rundvlees en schik ze op de borden. Verdeel de peertjes over het vlees en werk af met het sausje. Bedruppel het geheel met wat marinade en versier het bord met rucola.
8 Tip
9 De peertjes zijn op hun best als ze enkele uurtjes in de marinade kunnen trekken. Erin overnachten is zeker geen slecht idee.
Gebakken carpaccio van rundsvlees met geroosterde is een recept van Solo Open Kitchen