1 BEREIDING: (dit gerecht vraagt misschien wat meer werk maar is de moeite waard)
2 Lam:
3 Verwarm een oven voor op 200 ° C. Verhit een gietijzeren pan op hoog vuur.
4 Kruid de lamskroon met zout en peper of cajun kruiden
5 Voeg soja-olie toe in de pan en schroei lamsvlees aan alle kanten.
6 Breng het lam op een bakplaat en bak in de oven gedurende 8 minuten.
7 Verwijder en laat 10 minuten rusten
8 Savooiekool pakketje:
9 Verhit een gietijzeren pan op hoog vuur. 1
0 Voeg 5 ml olijfolie in de pan, gevolgd door aubergine, courgette, paprika, rode ui en gehakt knoflook. 1
1 Bak gedurende 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. 1
2 Breng gezouten water aan de kook in een pot om de kool te blancheren gedurende 8 minuten. 1
3 Verwijder de nerf van de kool te verlaten en vul deze met de groenten. 1
4 Maak er kleine pakketjes van en plaats deze op een bakplaat ingevet met olijfolie. 1
5 Tomatencoulis: 1
6 Breng een pan water aan de kook. 1
7 Gebruik een klein mes en teken een kruis op de onderkant van de tomaten. 1
8 Blancheer de tomaten gedurende 20 seconden en verwijder de huid. 1
9 Snij de tomaten in partjes en verwijder de zaden. 2
0 Ruwweg hak de tomaten bloemblaadjes. Verwarm een kleine pan op matig vuur en voeg 5 ml olijfolie. Laat de witte uien gedurende 5 minuten zweten en voeg de tomaten (in blokjes gesneden) toe. Verdere koken gedurende 5 minuten en voeg de witte wijn toe. Kook tot alle vloeistof is bijna volledig is uit egekookt en mengen in een keukenmachine. Breng op smaak met zout. Sauce Vierge: Meng de zwarte olijven, sjalotjes, pijnboompitten, ansjovis, bieslook, citroensap en 5 ml olijfolie in een kommetje. Kruiden met zout en peper. Afwerking: Verwarm het lam en kool pakketjes in de oven gedurende 5 minuten. Lepel tomatencoulis en sauce vierge op een bord. Snij het lamsvlees en de plaats op bord met opgewarmd kool pakketje
feestelijk lamszadel uit het zuiden is een recept van Solo Open Kitchen