BOEUF BOURGUIGNON met puree van Broccoli

4
130 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het stoofvlees eventueel nog in kleinere stukjes.
  • 2 Laat 1 el olijfolie en 1 el bakboter goed heet worden en bak hierin het vlees bruin (in porties, zodat de stoofpot niet te snel afkoelt, waardoor het vlees dan niet meer mooi kan dichtschroeien). Neem nadien al het vlees uit de pan.
  • 3 Voeg eventueel nog een beetje bakboter toe en stoof hierin de zilveruitjes, het gesneden bacon, de knoflook en de champignons een 5-tal minuten op een matig vuur, onder voortdurend roeren.
  • 4 Strooi bloem over de bereiding, roer en laat even meebakken (let op dat de bloem niet aanbrandt). Roer er langzaam de bouillon onder. Roer goed, zodat alle (eventuele) klonters van de bloem opgelost raken. Giet er rode wijn bij en breng aan de kook onder voortdurend roeren.
  • 5 Doe het vlees bij de bereiding en voeg laurier, oregano en suiker toe.
  • 6 Zet het vuur lager, dek alles af en laat ongeveer 2 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe de bereiding even om.
  • 7 Dien op met puree van broccoli.

BOEUF BOURGUIGNON met puree van Broccoli is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde côte de boeuf
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept