1 Snipper de sjalot fijn en stoof deze glazig in een weinig olie, blus met de rode wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de wildfond, jeneverbessen en laurier toe en laat inkoken tot sausdikte. Zeef de saus.
2 Schil de knolselder en kook deze volledig gaar in half melk, half water met een snuifje zout. Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon.
3 Giet de knolselder af en laat even uitstomen, mix de selder met de boter, kruid met nootmuskaat en pezo.
4 Plet de teentjes knoflook met de platte kant van een koksmes, laat ze even opwarmen in een hete pan met olijfolie, totdat ze een angename geur verspreiden.
5 Neem ze uit de pan en hou apart.
6 Kleur het spek aan in dezelfde pan, en bak vervolgens de paddenstoelen samen met het spek.
7 Doe spek en paddenstoelen en de jus bij de saus, kruid met pezo.
8 Bak het vlees rosé in een hete pan met olie, kruid met pezo, haal uit de pan en laat een 10 tal minuten rusten onder aluminiumfolie.
9 Verdeel de knolseldermousseline over warme borden, lepel er de saus rondom en schik het vlees in plakjes erbovenop, leg een teentje knoflook op het vlees.
Bizonsteak met knolselderpuree en bospaddenstoelen is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan