Parmigiana van aubergine en courgette

6
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de ui en de paprika fijn. Bak ze in wat olijfolie. Voeg het kalfsgehakt toe en stoof het vlees. Voeg de tomaten en de basilicum toe en laat 1 u op laag vuur trekken. Snij de aubergines en de courgettes in fijne stukken, leg ze in een kom en bestrooi met zout. Zet een gewicht op de groenten zodat ze goed uitlekken. Laat ze 45 min zo staan. Spoel het overtollige zout weg onder koud water en wring de aubergines en de courgettes stevig uit. Stoof ze licht in wat olijfolie maar hou ze gescheiden. Rasp de kazen. Verkruimel de hardgekookte eieren met een vork. Strijk de bodem van een vuurvaste ovenschaal in met een laagje tomatensaus. Leg daarop een dikke laag aubergines en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas en het ei. Breng hierop een laag tomatensaus aan, gevolgd door een stevige laag courgettes. Breng opnieuw geraspte kaas en verkruimeld ei aan. Eindig met een laag tomatensaus en geraspte kaas. Besprenkel de parmigiana met wat olijfolie. Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak de parmigiana 1 u in een voorverwarmde oven op 160°C. Dien ze heet op.

Parmigiana van aubergine en courgette is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Sophia Loren's Parmigiana
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bill Granger's aubergine parmigiana
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cotoletta alla parmigiana (gepaneerd kalfsvlees met kaassaus)
45 min-
Bekijk recept
Chicken parmigiana
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept