1 Snij de ui en de paprika fijn. Bak ze in wat olijfolie. Voeg het kalfsgehakt toe en stoof het vlees. Voeg de tomaten en de basilicum toe en laat 1 u op laag vuur trekken. Snij de aubergines en de courgettes in fijne stukken, leg ze in een kom en bestrooi met zout. Zet een gewicht op de groenten zodat ze goed uitlekken. Laat ze 45 min zo staan. Spoel het overtollige zout weg onder koud water en wring de aubergines en de courgettes stevig uit. Stoof ze licht in wat olijfolie maar hou ze gescheiden. Rasp de kazen. Verkruimel de hardgekookte eieren met een vork. Strijk de bodem van een vuurvaste ovenschaal in met een laagje tomatensaus. Leg daarop een dikke laag aubergines en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas en het ei. Breng hierop een laag tomatensaus aan, gevolgd door een stevige laag courgettes. Breng opnieuw geraspte kaas en verkruimeld ei aan. Eindig met een laag tomatensaus en geraspte kaas. Besprenkel de parmigiana met wat olijfolie. Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak de parmigiana 1 u in een voorverwarmde oven op 160°C. Dien ze heet op.
Parmigiana van aubergine en courgette is een recept van Solo Open Kitchen