Erwtensoepje met krokante spekjes en croutons

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de sneetjes spek krokant in een beetje Solo Vloeibaar.
  • 2 Haal de spekjes uit de pan. Hou 4 sneetjes opzij en snij de andere in stukjes. Voeg de gesnipperde ui en de doperwten toe.
  • 3 Giet er de kippenfond bij en kruid met peper en zout en een blaadje laurier.
  • 4 Laat 15 minuten koken. Haal de laurier eruit en mix.
  • 5 Maak croutons van brood:
  • 6 Verwijder de korst, snij het brood in blokjes en bak ze in Solo Vloeibaar goudbruin.
  • 7 Serveer de croutons samen met de spekjes bij de soep. Versier met een sneetje spek.

Erwtensoepje met krokante spekjes en croutons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenstoof met worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Koud erwtensoepje met lente-ui
20 min-
Bekijk recept
Erwtensoepje met pancettachips
15 min
Bekijk recept