Zoek
Erwtensoepje met krokante spekjes en croutons
4
20 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g sneetjes spek
Solo Vloeibaar
1 ui
500 g doperwten
1 l kippenfond
peper en zout
1 laurierblaadje
4 sneetjes brood
Bereiding
1
Bak de sneetjes spek krokant in een beetje Solo Vloeibaar.
2
Haal de spekjes uit de pan. Hou 4 sneetjes opzij en snij de andere in stukjes. Voeg de gesnipperde ui en de doperwten toe.
3
Giet er de kippenfond bij en kruid met peper en zout en een blaadje laurier.
4
Laat 15 minuten koken. Haal de laurier eruit en mix.
5
Maak croutons van brood:
6
Verwijder de korst, snij het brood in blokjes en bak ze in Solo Vloeibaar goudbruin.
7
Serveer de croutons samen met de spekjes bij de soep. Versier met een sneetje spek.
Erwtensoepje met krokante spekjes en croutons is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Knapperige rucolasalade
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenstoof met worst
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Koud erwtensoepje met lente-ui
20 min-
Bekijk recept
Erwtensoepje met pancettachips
15 min
Bekijk recept