1 Meng het gehakt met de eieren, het paneermeel en de gehakte kruiden.
2 Meng met de handen alles goed onder mekaar, maak er niet al te grote balletjes van.
3 Spoel de bonen en kikkererwten en laat goed uitlekken.
4 Fruit de gehakte ui glazig in 3 el olijfolie en voeg er de hele knoflookteentjes aan toe, stoof kort mee. Doe er de tomatenpuree bij en meng. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook, laat 5 minuten koken. Voeg er de witte bonen en kikkirerwten aan toe en laat op een zacht vuur verder sudderen.
5 Bak de gehaktballetjes in 2 el olijfolie op een hoog vuur rondom bruin.
6 Doe ze bij de soep en laat nog 3 à 4 minuten sudderen tot de balletjes gaar zijn.
7 Kruid alles met pezo.
8 Dien op met rijst.
Bonenschotel met gehaktballetjes is een recept van Solo Open Kitchen