Taart met zuurkool en spek

6
75 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de zuurkool 20 min met de riesling en de jeneverbessen op matig vuur. Giet de zuurkool af en vang het vocht op. Laat de zuurkool helemaal uitlekken. Bekleed een ingevette taartvorm met het bladerdeeg en prik de bodem in met een vork. Mix de eieren, de room, de maïzena, de verse peterselie en 3 el van het opgevangen vocht. Kruid met flink wat peper en een weinig zout. Verdeel de zuurkool over de taartvorm. Strooi er de spekblokjes op en giet er het eiermengsel over. Bak de taart 35 min in een voorverwarmde oven op 200°C.

Taart met zuurkool en spek is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept