Kalfshaasje met schorseneer

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de geschilde stukjes schorseneer in een kom met water en 1 el citroensap, zo voorkomt u verkleuring.
  • 2 Meng in een kommetje de bloem met 4 el citroensap tot een glad papje.
  • 3 Breng in een grote pan lichtgezouten water aan de kook, voeg het bloempapje eraan toe.
  • 4 Kook de stukken schorseneer hierin gaar (ongeveer 20 minuten).
  • 5 Giet af en laat goed uitlekken.
  • 6 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 7 Leg het kalfshaasje in een ruime ovenschaal en overgiet met olie, kruid met pezo.
  • 8 Giet een glas water in de schaal en bak het vlees 20 minuten in de oven.
  • 9 Overgiet (arroser) het geregeld met het braadvocht.1
  • 0 Doe de schorseneren in de ovenschaal en bak nog 20 minuten in de oven.1
  • 1 Haal de schaal uit de oven en laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.1
  • 2 Snij het vlees in dikke plakken en serveer op warme borden, nappeer met de saus en de schorseneren, bestrooi met peterselie.1
  • 3 Lekker met gebakken aardappeltjes.

Kalfshaasje met schorseneer is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groentechips met aioli
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met bietendressing
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Joris Bijdendijks gebraden kip met schorseneer
1u10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfshaasje in prosciutto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden Kalfshaas Met Parmaham, Gebakken Aard.en Paddest.
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept