1 Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
2 Kruid de varkenshaasjes met pezo, verhit de solo in een hoge braadpan, braad het vlees rondom bruin, ongeveer 5 minuten . Deksel op de pan en in ongeveer 10 à15 minuten op een laag vuur rosé bakken. Af en toe keren. Haal de varkenshaasjes uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. In het bakvet de sjalot aanstoven. Voeg nu een scheutje cognac toe en flambeer (niet onder de dampkap), voeg de room, tomaat en dille toe, goed roeren. Vuur wat hoger en een beetje laten inkoken tot het een lichtgebonden saus is. Vuur uit en de mosterd door de saus roeren, afkruiden met pezo.
3 Varkenshaasjes in stukken snijden en dresseren op warme borden, napperen met de saus. Opdienen met gestoofde worteltjes of boontjes en kroketjes of gekookte aardappelen.U kunt eventueel, gelijk met de sjalot en blik of verse champignonsschijfjes meebakken.
4 Wat drinken wij daarbij: een degelijke Italiaanse chianti, of een Spaanse Tempranillo, zelfs een heerlijke witte chardonay.
Varkenshaasje met mosterdroomsaus is een recept van Solo Open Kitchen