Zoek
Tomatensaus met balletjes
4
45 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
25 g boter
1 ui
1 wortel
300 g tomaten
3 teentjes look
75 g bleekselder
1 klontje kristalsuiker
20 g bloem
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 takje marjolein
5 blaadjes basillicum
1 blaadje laurier
1 takje dragon
1 kg blik tomaten
25 g geconcentreerde tomaat
10 dl Madeira
1 kg runds / varkensgehakt
2 eieren
1 dl melk
50 g chapelure
100 g boter
1 bot peterselie
2 bakjes Parijse champignons
zwarte peper
Bereiding
1
(recept Peter Goossens)
2
Voorbereiding
saus: de ui, look, wortel en selder aanstoven in de boter.
3
De geconcentreerde tomaat en de verse tomaten toevoegen.
4
Licht bestrooien met de bloem en blik tomaten toevoegen.
5
Kruiden met peper, zout en suiker.
6
De Madeira 2/3 inkoken en samen met alle fijngesneden kruiden toevoegen.
7
Een uur zacht laten pruttelen.
8
Mixen door een puntzeef.
9
Voorbereiding
balletjes: het gehakt mengen met eieren, chapelure en melk. (Balletjes van draaien).1
0
De balletjes licht bakken in de boter en aan de saus toevoegen.1
1
Voorbereiding
garnituur: peterselie fijn hakken en op laatste moment toevoegen. 1
2
De champignons in 4 snijden, kruiden met peper en zout en bakken in de boter.1
3
Eet smakelijk.
Tomatensaus met balletjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min
Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept