Tomatensaus met balletjes

4
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 (recept Peter Goossens)
  • 2
    Voorbereiding
    saus: de ui, look, wortel en selder aanstoven in de boter.
  • 3 De geconcentreerde tomaat en de verse tomaten toevoegen.
  • 4 Licht bestrooien met de bloem en blik tomaten toevoegen.
  • 5 Kruiden met peper, zout en suiker.
  • 6 De Madeira 2/3 inkoken en samen met alle fijngesneden kruiden toevoegen.
  • 7 Een uur zacht laten pruttelen.
  • 8 Mixen door een puntzeef.
  • 9
    Voorbereiding
    balletjes: het gehakt mengen met eieren, chapelure en melk. (Balletjes van draaien).1
  • 0 De balletjes licht bakken in de boter en aan de saus toevoegen.1
  • 1
    Voorbereiding
    garnituur: peterselie fijn hakken en op laatste moment toevoegen. 1
  • 2 De champignons in 4 snijden, kruiden met peper en zout en bakken in de boter.1
  • 3 Eet smakelijk.

Tomatensaus met balletjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept