1 Kuis de teentjes knoflook en plet deze met de platte kant van een (koks)mes.
2 Kruid het vlees met pezo.
3 Verhit de solo in een pan en fruit hierin de ui glazig, voeg de geplette teentjes knoflook toe. Voeg nu het vlees toe en bak dit rondom mooi bruin, haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie, het vlees mag/moet nog rosé zijn. Giet nu 2 deciliter water in de pan en voeg de dragon toe. Breng dit aan de kook, draai dan de hittebron wat lager, laat inkoken. Verwijder de teentjes knoflook. Roer in een kommetje de zure room en de bloem door elkaar en voeg dit al roerend toe aan de saus, zodat er een gebonden geheel ontstaat. Breng het gerecht op smaak met dragonazijn en zo nodig met pezo. serveer met gebakken aardappeltjes en snijbonen.
4 PS: dragonazijn kunt u zelf maken, steek enkele gespoelde takjes dragon in een fles azijn, deze kan u heel lang bewaren.
5 Lekker met en glaasje rode wijn: een Cabernet Sauvignon of een Medoc of een Italiaanse Montepulciano D' Abruzzo of een Spaanse Rioja.