1 Verhit de solo in een kookpot met dikke bodem, best een gietijzeren kookpot.
2 Bak het vlees rondom bruin in de solo, kruid met pezo en haal uit de pot.
3 Bak in hetzelfde braadvet de uien mooi glazig, roer er de suiker onder en laat even karamelliseren. Haal de pot van het vuur en roer de azijn onder de uien.
4 Zet terug op en zacht vuur en voeg het vlees toe, evenals het laurierblad en de mosterd.
5 Giet er het bier over en dek het vlees af met de peperkoek.
6 Zet de deksel op de pot en laat gedurende ongeveer 2 à 3 uur zachtjes sudderen.
7 Als het vlees heel zacht is, van het vuur nemen en eventueel bijkruiden, of indien te bitter, een lepeltje suiker toevoegen.
8 Dien op met warme appelcompote en zelfgemaakte frietjes.
9 De suiker kunt u ook vervangen door rode bessengelei, geen confituur.1
0 Wat drinken wij erbij: een fris pintje, zelfs een blonde Grimbergen in een niet al te groot glas.
Karbonaden met donkere Grimbergen is een recept van Solo Open Kitchen