Karbonaden met donkere Grimbergen

4
200 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de solo in een kookpot met dikke bodem, best een gietijzeren kookpot.
  • 2 Bak het vlees rondom bruin in de solo, kruid met pezo en haal uit de pot.
  • 3 Bak in hetzelfde braadvet de uien mooi glazig, roer er de suiker onder en laat even karamelliseren. Haal de pot van het vuur en roer de azijn onder de uien.
  • 4 Zet terug op en zacht vuur en voeg het vlees toe, evenals het laurierblad en de mosterd.
  • 5 Giet er het bier over en dek het vlees af met de peperkoek.
  • 6 Zet de deksel op de pot en laat gedurende ongeveer 2 à 3 uur zachtjes sudderen.
  • 7 Als het vlees heel zacht is, van het vuur nemen en eventueel bijkruiden, of indien te bitter, een lepeltje suiker toevoegen.
  • 8 Dien op met warme appelcompote en zelfgemaakte frietjes.
  • 9 De suiker kunt u ook vervangen door rode bessengelei, geen confituur.1
  • 0 Wat drinken wij erbij: een fris pintje, zelfs een blonde Grimbergen in een niet al te groot glas.

Karbonaden met donkere Grimbergen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofvlees met Grimbergen en speculaas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippensoep met reepjes omelet, kaas en grimbergen blond
Bekijk recept
Gepocheerde Eieren Met Grimbergen Kaassaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde grimbergenkaas met gebakken ananas &
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde karbonaden met sperziebonen-ananassalade en aardappelpartjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spicy ribkarbonade met mangochutney
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goulash met paprikamix
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonaden Vera Cruz
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept