kalfsblanquette a la ikke

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vlees in blokjes. Kook even op in gezouten water en was het vlees.
  • 2 Zet het opnieuw net onder in water met de grof gesneden wortel, ui, prei en selder en het kruidentuiltje.
  • 3 Breng op smaak met peper en zout. Laat ongeveer een uurtje rustig sudderen onder gesloten deksel.
  • 4 Draai balletjes van het gehakt en blancheer ze even in kokend water. Snijd de champignons in 4 en stoof ze zachtjes gaar in boter met wat water en het sap van een halve citroen.
  • 5 Stoof de uitjes aan in boter met peper, zout en een snuifje suiker. Bevochtig met wat water en laat onder gesloten deksel garen.
  • 6 Haal het vlees uit de pan en zeef het kookvocht.
  • 7 Roer voor de roux de bloem door de gesmolten boter.
  • 8 Giet de kalfsjus op de roux en laat binden.
  • 9 Voeg het vlees, de champignons, de uitjes en de balletjes toe.1
  • 0 Laat even warmen en bind met een liaison van eierdooier en room. Laat niet meer koken.1
  • 1 Serveer in een grote kom en bestrooi met peterselie1
  • 2 LEKKER !!!

kalfsblanquette a la ikke is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lever Ala Ikke
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kan Ikke Lade Vaere (Denemarken)
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Irish Breakfast
10-20 min -
Bekijk recept
Kipsalade met mango en walnotensaus
Bekijk recept

Traditionele kalfsblanquette
2 uur-
Bekijk recept
Kalfsblanquette met amandelen en rozijnen
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsblanquette (2)
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsblanquette met groenten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept