2 Smelt de boter in een pan, voeg de gezeefde bloem toe en warm dit op.
3 STAP 2:
4 Voeg de melk toe en roer tot wanneer een dik en glad beslag ontstaat. Zorg er steeds voor dat alle bloem in de melk is ingekookt.
5 STAP 3:
6 Snijd de ham in fijne vierkantjes en voeg dit samen met de slagroom, de cognac, paprikapoeder en nootmuskaat toe aan het beslag. Roer goed.
7 STAP 4:
8 Kruid het bekomen beslag af met peper en zout. Verdeel het beslag over een schotel of plat bord en laat 2u tot 3u opstijven in de koelkast.
9 STAP 5: 1
0 Neem het beslag uit de koelkast. Klop de eieren even los in één bord, plaats het paneermeel in een ander bord. Rol het beslag tot balletjes, haal het balletje eerst door het geklopte ei, daarna door het paneermeel.1
1 STAP 6: 1
2 Frituur de gepaneerde balletjes op 180° licht goudbruin. Laat zeker niet té lang frituren, hierdoor kan de vulling van het kroketje namelijk uitdrogen.1
3 ----------1
4 Tot snel, op Cooking Lagune. Dé Plek voor een Culinaire Topper ! 1