1 Verhit de olie in een braadpot (liefst een gietijzeren) en braad het vlees aan alle kanten op een hoog vuur mooi bruin.
2 Haal het vlees uit de pot en giet het vet weg. Doe het gebraad er opnieuw in.
3 Kruid het vlees met pezo. Giet de witte wijn erbij. Zet het vuur lager en laat nog 30 minuten pruttelen. Draai het gebraad af en toe om
4 Doe er indien nodig wat water bij in de loop van het braadproces.
5 Doe een scheutje water in een braadpan en laat hierin de klontjes suiker smelten en karameliseren. Giet er de rum bij zodra het mengsel lichtbruin is en leg een deksel op de pan en laat nog 15 minuten pruttelen.
6 Snij 4 schijven ananas af en verwijder de schil, giet het opgevangen sap bij het kalfsgebraad in de pot
7 Leg het gare vlees op een warme schotel onder aluminiumfolie zodat de sappen zich kunnen verspreiden.
8 Verwarm de ananasschijven 5 minuten in de suikersaus..
9 Laat het braadvocht van het vlees even inkoken, en monteer de saus met koude boter. 1
0 Snij het vlees in plakken, leg ze op warme borden, nappeer met de braadjus en leg er de ananas bij.1
1 Serveer met Creoolse rijst.1
2 Wat drinken wij hierbij: een rode Côte de Baune of een Italiaanse Barbera d'Asti, zelfs een witte Elzasser een Pinot Gris, of eentje uit de Loire een Muscadet.