stamppot van rookworst,aardappelen en boerenkool

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en week de aardappelen.
  • 2 Breng de aardappelen aan de kook in ruim, gezouten water en laat ze in ongeveer 20 minuten gaarkoken.
  • 3 Snijd de boerenkool in dunne reepjes.
  • 4 Verhit 1 eetlepel boter in een pan en laat de gesneden boerenkool kort bakken onder voortdurend omscheppen.
  • 5 Giet er een scheutje water bij, strooi er zout over en breng de kool aan de kook.
  • 6 Zet het vuur wat lager, doe de rookworsten erbij en laat gedurende ongeveer 20 minuten verder garen.
  • 7 Giet intussen de aardappelen af en pureer ze.
  • 8 Meng de resterende boter door de aardappelpuree.
  • 9 Neem de worst uit de pan en giet de kool af in een keukenvergiet dat op een soepbord staat. Bewaar een beetje van het kookvocht om de stamppot smeuïg te maken.1
  • 0 Meng de boerenkool en eventueel een beetje kookvocht goed door de puree.1
  • 1 Breng de stamppot op smaak met peper.

stamppot van rookworst,aardappelen en boerenkool is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept