2 Breng de aardappelen aan de kook in ruim, gezouten water en laat ze in ongeveer 20 minuten gaarkoken.
3 Snijd de boerenkool in dunne reepjes.
4 Verhit 1 eetlepel boter in een pan en laat de gesneden boerenkool kort bakken onder voortdurend omscheppen.
5 Giet er een scheutje water bij, strooi er zout over en breng de kool aan de kook.
6 Zet het vuur wat lager, doe de rookworsten erbij en laat gedurende ongeveer 20 minuten verder garen.
7 Giet intussen de aardappelen af en pureer ze.
8 Meng de resterende boter door de aardappelpuree.
9 Neem de worst uit de pan en giet de kool af in een keukenvergiet dat op een soepbord staat. Bewaar een beetje van het kookvocht om de stamppot smeuïg te maken.1
0 Meng de boerenkool en eventueel een beetje kookvocht goed door de puree.1
1 Breng de stamppot op smaak met peper.
stamppot van rookworst,aardappelen en boerenkool is een recept van Solo Open Kitchen