Filet van melkvarken in honing mosterdsausje

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de sjalotten fijn en enkele wortelen , stoof aan in wat boter met de look, doe er wat thijm, laurier en enkele peterseliestengels(bouquet-garnie) bij.
  • 2 Blus met de kalfsjus en voeg een koffielepel honing toe, kruid met pezo .
  • 3 Proef of je een volle stevige jus hebt, voeg eventueel wat rundsbouillon toe , laat een 1/2-uurtje pruttelen en proef nogmaals, zeef de saus en los een lepeltje mosterd op in lauw water met wat bloem. Voeg toe en laat nog even koken, proef of de verhouding honing /mosterd evenwichtig is, werk af met de room .
  • 4 Kruid het vlees met pezo en bak op een stevig vuur zodat het vlees dichtschroeit, tijdig blussen met water en onder deksel een 20 minuutjes laten garen.
  • 5 Hak de peterselie fijn, snijd het vlees per persoon in drie stukken en leg onderaan het bord op een lepel saus. Strooi er gehakte peterselie over.

Filet van melkvarken in honing mosterdsausje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-pizza royale
2 uur-
Bekijk recept
Haringtartaar met appel en Apfelkorn
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gerookte Duitse braadworsten met zoete mosterd
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode poon met wortel-saffraanpuree en mosterdsausje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept