tajine van lamsvlees met gedroogde pruimen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 in een tajine of in een kookpan het fijngesneden knoflook en de ui fruiten in een beetje olie. als alles bruin is,de fijngeneden gember,koriander en peterselie toevoegen,daarna de saffraan ende lamsbouten. laat het zo een paar minuten staan,alvorens het met vleesfond te overgieten. laat het gerecht op een laag vuur koken. als het vlees gaar is,haal het dan van het vuur en snijd de rest van de ingredienten fijn om ze te verwerken in de saus. doe het vlees opnieuw in de pan,doe de saus erbij en voeg de pruimen en honing naar smaak toe. laat het geheel nog 5 min koken. op het laatst de amandelen bakken in een koekenpan met wat olie en toevoegen aan het gerecht.

tajine van lamsvlees met gedroogde pruimen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept