1 Maak de spinazie schoon en kook deze in licht gezouten water gaar. Giet af en houd het spinazievocht bij. Mix de spinazie fijn.
2 Doe voor de pannenkoeken de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe er al roerend de melk, de fijn gemixte spinazie en 1 dl spinazievocht bij. Meng goed tot een gladde massa. Bak van deze hoeveelheid 8 pannenkoeken.
3 Spoel de paprika, verwijder eventueel de pel met een dunschiller. Snijd hem doormidden, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel de uien en snipper die fijn.
4 Snijd de kalkoenfilets in blokjes, bak ze in een pan met olijfolie en een klontje boter.
5 Verhit olijfolie en fruit daarin de uien, de paprikareepjes en de fijngesneden champignons.
6 Voeg de groenten bij de kalkoenfilets, kruid met peper, zout en de fijngesneden tijm.
7 Laat alles ongeveer 25 minuutjes zachtjes gaar worden. Bind het vocht indien nodig met allesbinder. Breng op smaak met zure room en een kippenbouillonblokje.
8 Verdeel de ragout over de warme flensjes, plooi ze dicht en dien warm op.
9 Eet smakelijk.
Spinaziepannenkoeken met kalkoenragout is een recept van Solo Open Kitchen