1 Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen, ongeveer 20 minuten voor het bakken uit de koelkast halen.
2 Verhit 1 eetlepel solo in een steelpan en bak de uiringen op een laag vuur in ongeveer 10 minuten lichtbruin. Bestrooi de uiringen met de bloem, de poedersuiker en de tijm en bak nog 1 minuut op een laag vuur. Zet het vuur hoger en voeg de wijn en het bouillonpoeder toe en laat de uiensaus al roerend binden, breng op smaak met pezo.
3 Indien de saus te dik is, verdun de saus met wat warm water.
4 Kruid de biefstukken met peper.
5 Verhit de rest van de boter in een grote pan en bak de biefstukken naar eigen smaak op een hoog vuur, bleu of saignant of à point of bien cuit, kruiden met zout
6 Neem de biefstukken uit de pan en leg ze op een warme schotel onder aluminiumfolie, zodat de sappen zich kunnen verspreiden, ongeveer 5 à 10 minuten.
7 Leg de biefstukken op 4 warme borden en nappeer met de ajuinsaus of serveer de
8 saus er apart bij.
9 Lekker met frietjes of met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes. 1
0 Zeker zo lekker: u kunt de biefstukken ook lichtjes inoliën en bakken op de grill.