Varkenskoteletten met sinaasappel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de sinaasappels a vif met een scherp mes, haal de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit, vang het daarbij vrijkomende sap op.
  • 2 Verwarm de olijfolie en wat solo in een braadpan en bak de koteletten op een gematigd vuur aan beide kanten 4 à 5 minuten mooi bruin en gaar, kruiden met pezo.
  • 3 Smelt wat solo in een andere braadpan en bak de partjes sinaasappel 3 à 4 minuten, zodat ze beginnen te karameliseren. Haal de koteletten uit de braadpan en leg de koteletten op een warme schotel onder aluminiumfolie. Blus de braadpan met het opgevangen sinaasappelsap en de wijnazijn. Doe er de suiker bij en laat de saus korte tijd koken, doe er de partjes sinaasappel bij.
  • 4 Leg de koteletten op warme borden en nappeer met de saus.
  • 5 Dien op met gebakken aardappeltjes

Varkenskoteletten met sinaasappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde varkenskoteletten met groene olijven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde prei met tijm
Bekijk recept
Varkenskotelet met Rieslingsaus en flensjes uit de Elzas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept