Ardeens gebraad met mosterdsaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de boter in een kookpot en korst het vlees langs alle zijden bruin. Verlaag de temperatuur van het vuur tot de helft en voeg look en ajuin toe. Indien te weinig boter nog in de pan of de pan te heet, afkoelen met een klontje koude boter. Voeg water toe tot het vlees voor de helft onder staat. Laat 30 min zachtjes pruttelen onder deksel. Draai het vlees om en laat nog 30 min verder garen onder deksel.
  • 2 Gebraad heeft een braaddtijd van ongeveer 60 min per kg vlees.
  • 3 Neem het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • 4 Voeg bij het braadvocht de bruine fond, de mosterd en kruid naar smaak met pezo. Binden met blanke roux.
  • 5 Je kan het vlees snijden en ofwel opnieuw in de saus leggen of apart serveren. Als je apart serveert kun je een klein beetje saus erover napperen.
  • 6 Als je een gladde saus wenst, zonder stukjes ajuin dan mix je nadat de bruine fond is opgelost met de staafmixer.
  • 7 Je kan de saus verrijken met culinaire room voor een room/mosterdsaus

Ardeens gebraad met mosterdsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Boterhammen met geitenkaas, appels en Luikse siroop
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Ardeens kaasgerechtje met peren
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ardeens gebraad met gratin en broccoli
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ardeens Varkensgebraad
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept