1 Verwarm de boter in een kookpot en korst het vlees langs alle zijden bruin. Verlaag de temperatuur van het vuur tot de helft en voeg look en ajuin toe. Indien te weinig boter nog in de pan of de pan te heet, afkoelen met een klontje koude boter. Voeg water toe tot het vlees voor de helft onder staat. Laat 30 min zachtjes pruttelen onder deksel. Draai het vlees om en laat nog 30 min verder garen onder deksel.
2 Gebraad heeft een braaddtijd van ongeveer 60 min per kg vlees.
3 Neem het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
4 Voeg bij het braadvocht de bruine fond, de mosterd en kruid naar smaak met pezo. Binden met blanke roux.
5 Je kan het vlees snijden en ofwel opnieuw in de saus leggen of apart serveren. Als je apart serveert kun je een klein beetje saus erover napperen.
6 Als je een gladde saus wenst, zonder stukjes ajuin dan mix je nadat de bruine fond is opgelost met de staafmixer.
7 Je kan de saus verrijken met culinaire room voor een room/mosterdsaus