1 Dompel de zilveruitjes enkele seconden in kokend water en pel ze.
2 Kook ze vervolgens ca 2 minuten in lichtgezouten water.
3 Was, halveer en ontpit het stukje komkommer en snijd elke helft in halve maantjes van ca
15 cm dik. Blancheer deze kort in lichtgezouten water.
4 Was de bloemkool en verdeel ze in kleine roosjes, kook deze beetgaar in lichtgezouten water.
5 Bak de mignonetten goudbruin in wat solo, kruid met pezo.
6 Neem de varkensmootjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
7 Giet het vet uit de pan en deglaceer de braadresten met de witte wijn en de bouillon, laat goed inkoken en voeg er vervolgens de room bij.
8 Laat opnieuw inkoken tot de saus mooi gebonden is en neem de pan van het vuur.
9 Roer er vervolgens de pickels onder en spatel er tenslotte de komkommer, de zilveruitjes en de bloemkoolroosjes onder, kruid eventueel bij met pezo.1
0 Leg de mignonetten op 4 warme borden, nappeer met de saus, strooi er wat peterselie over 1
1 Serveer dit gerecht met aardappelkroketten of frietjes.