2 Maak de marinade; pel de sjalotten en snipper ze fijn.
3 Meng in een kom, de sjalotten met de olie, de sojasaus, de honing, de tabasco, pers er de teentjes knoflook in, kruid lichtjes met pezo en meng alles goed.
4 Leg de koteletten in een schaal met niet al te hoge rand en overgiet ze met de marinade.
5 Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees minstens 5 uur marineren in de koelkast, keer het regelmatig om.
6 's Avonds:
7 Snijd de ananas in schijven, schil ze en verwijder de harde kern.
8 Haal de koteletten een uur voor het bakken uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en rooster ze gaar op de barbecue.
9 Leg ook de ananasschijven even op de barbecue.1
0 Dit gerecht smaakt het lekkerst met wilde rijst of basmatirijst, en natuurlijk, een gemixt groen salaatje met partjes tomaat, schijfjes radijs, en vers stokbrood, heerlijk met een fris glaasje droge rosé.