Gemarineerde varkenskotelet

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 's Morgens:
  • 2 Maak de marinade; pel de sjalotten en snipper ze fijn.
  • 3 Meng in een kom, de sjalotten met de olie, de sojasaus, de honing, de tabasco, pers er de teentjes knoflook in, kruid lichtjes met pezo en meng alles goed.
  • 4 Leg de koteletten in een schaal met niet al te hoge rand en overgiet ze met de marinade.
  • 5 Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees minstens 5 uur marineren in de koelkast, keer het regelmatig om.
  • 6 's Avonds:
  • 7 Snijd de ananas in schijven, schil ze en verwijder de harde kern.
  • 8 Haal de koteletten een uur voor het bakken uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en rooster ze gaar op de barbecue.
  • 9 Leg ook de ananasschijven even op de barbecue.1
  • 0 Dit gerecht smaakt het lekkerst met wilde rijst of basmatirijst, en natuurlijk, een gemixt groen salaatje met partjes tomaat, schijfjes radijs, en vers stokbrood, heerlijk met een fris glaasje droge rosé.

Gemarineerde varkenskotelet is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Marinade voor varkensvlees en ander wit vlees
Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met pickles en puree van groene kool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met Rieslingsaus en flensjes uit de Elzas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel van aardappels met amandel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept