1 Maal het vlees door een vleesmolen type Westmark met mesopening 6, of snij het vlees in fijne blokjes en doe in een grote kom.
2 Voeg peper, zout en eierdooiers toe. Voeg de fijn gesnipperde sjalotjes, fijne blokjes augurk,de ketchup, mosterd, en kappertjes toe en meng dit luchtig door het vlees met een vork. Breng verder op smaak met tabasco en worcestersaus. Doe op het laatste de gehakte peterselie onder de tartare. Maak van het vleesmengsel 4 afgeplatte ballen. Serveer met knapperige zelfgemaakte frietjes, eigen gemaakte mayonaise en verse kropsla met zachtgekookte gehalveerde eitjes en gesnipperde lenteuitjes.
3 Leuker is het om alle ingrediënten apart op tafel te zetten,en je gasten naar eigen smaak een steak tartare te laten bereiden (zie foto). In plaats van kant en klaar presenteer je een rauwe hamburger van het vlees met daar bovenop een dooier al of niet in een halve eierschaal.
4 Variant: Steak tartare pôelé is de ketschup weglaten en zeer snel rondom aanbakken in een braadpan.