Mignonetten met fijn biersausje

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat 1 eetlepel olijfolie en het klontje boter smelten in een grote braadpan - laat hierin de mignonettes aan weerzijden bruinen op een hoog vuurtje. Neem het vlees uit de pan en kruid het met zout en peper.
  • 2 Voeg nu 1 eetlepel olijfolie toe in de braadpan en stoof de fijngesneden ui op een zacht vuurtje gedurende een paar minuten; daarna de bloem bijvoegen en 1 minuut roeren. Vervolgens het bier, het water en de siroop bijvoegen. Goed mengen; het verkruimelde bouillonblokje, de laurier en tijm bijvoegen. De mignonettes in dit mengsel leggen en als het begint te koken, afdekken en het vuur op de laagste stand zetten en zo een uurtje laten sudderen (het vlees af en toe eens omdraaien). Daarna het deksel wegnemen en nogmaals 30 minuten laten sudderen (steeds op een laag vuurtje). Goed warm opdienen met kroketten en sla (of boontjes).
  • 3 De bereidingstijd is kort; de kooktijd is lang, maar je moet het echt niet in't oog houden.

Mignonetten met fijn biersausje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken scampi's met witloof en biersausje
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm En Kabeljauw Met Asperges En Een Biersausje
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met biersausje en verrassingswitloof
0 min
Bekijk recept
Lamsbiefstukje met gegrilde rammenas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mignonetten met blauwe schimmelkaas
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mignonetten met gorgonzolasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mignonetten met savooipuree
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mignonetten met Champignonsaus
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept