1 Laat 1 eetlepel olijfolie en het klontje boter smelten in een grote braadpan - laat hierin de mignonettes aan weerzijden bruinen op een hoog vuurtje. Neem het vlees uit de pan en kruid het met zout en peper.
2 Voeg nu 1 eetlepel olijfolie toe in de braadpan en stoof de fijngesneden ui op een zacht vuurtje gedurende een paar minuten; daarna de bloem bijvoegen en 1 minuut roeren. Vervolgens het bier, het water en de siroop bijvoegen. Goed mengen; het verkruimelde bouillonblokje, de laurier en tijm bijvoegen. De mignonettes in dit mengsel leggen en als het begint te koken, afdekken en het vuur op de laagste stand zetten en zo een uurtje laten sudderen (het vlees af en toe eens omdraaien). Daarna het deksel wegnemen en nogmaals 30 minuten laten sudderen (steeds op een laag vuurtje). Goed warm opdienen met kroketten en sla (of boontjes).
3 De bereidingstijd is kort; de kooktijd is lang, maar je moet het echt niet in't oog houden.