- schil de aardappelen, spoel ze en kook ze gaar"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- maak de savooikool schoon, snijd hem in vieren, spoel de kool goed en snijd hem in dunne reepjes"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- pel en snipper de uien"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- snijd de augurken fijn"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- roer de helft van de ui, de augurken en de mosterd door elkaar"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- dep de plakken rosbief droog en smeer ze dun in met het mosterdmengsel"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- rol de plakken op en omwikkel elk rolletje met een plakje ontbijtspek"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- smelt 1 el boter in een pan, fruit hierin de rest van de uisnippers"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- smoor de savooikool kort mee, breng op smaak met peper en zout en giet er ca 125 ml water gij"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- laat de kool ca 15 min stoven met het deksel op de pan"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- giet intussen de aardappels af en laat ze schrikken onder de koude kraan"},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- bak de aardappels in 1 el boter op middelhoog vuur goudbruin en draai ze tijdens het bakken regelmatig om"},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- breng op smaak met peper en zout en tijm toe "},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- verhit de olie, braad de rosbiefrolletjes daarin rondom aan , op hoog vuur"},{"@type":"HowToStep","text":"15.
- bestrooi met een klein beetje peper en zout"},{"@type":"HowToStep","text":"16.
- blus de rolletjes af met ca 200ml water, voeg de slagroom toe en breng het geheel aan de kook"},{"@type":"HowToStep","text":"17.
- smoor de rosbiefrolletjes ca 5 min op middelhoog vuur met het deksel op de pan"},{"@type":"HowToStep","text":"18.
- roer de allesbinder door de rolladefond, breng deze nog een keer kort aan de kook en breng hem op smaak met peper en zout"},{"@type":"HowToStep","text":"19. Dien de rosbiefrollade op met de savooikool en de gebakken aardappels."}],"recipeYield":"5 "}