- pel de uien en snijd ze in grove stukken"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- snijd het spek in kleine blokjes"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- dep de hamlappen droog en snijd ze in stukjes"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- bak het spek in een vetvrije ovenschaal knapperig"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- voeg de uien toe en smoor deze even mee"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- verdeel het gehakt in kleinere stukken en meng deze met de stukjes hamlap"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- kruid het vleesmengsel met peper en tijm"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- braad het geheel ca 30 min in een voorverwarmde oven van 175°C en roer tussendoor geregeld door"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- maak de tomaten schoon, laat de paprika's uitlekken en snijd ze in stukjes"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- schil de aardappels, spoel ze af en snijd ze in dunne schijfjes"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- haal de ovenschaal uit de oven, meng de tomaten en de paprika door het vlees, breng op smaak met peper en zout"},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs bovenop het vlees"},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- giet de slagroom over de aardappels"},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- leg het deksel op de ovenschaal en laat het gerecht nog ca 1u45min in de oven smoren"},{"@type":"HowToStep","text":"15.
- bestrooi de aardappels met het paneermeel en een snufje zout en peper"},{"@type":"HowToStep","text":"16.
- verdeel de boter er in vlokken over"},{"@type":"HowToStep","text":"17.
- gratineer het gerecht nog 20-30 min tot de aardappels goudbruin zijn"}],"recipeYield":"6 "}