- maak de savooikool schoon en snijd de stronk eruit"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- trek ca 16 bladeren aan de buitenkant van de kool los en spoel deze goed schoon"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- blancheer de bladeren 3-4 min in kokend water met een snufje zout"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- laat de bladeren schrikken onder de koude kraan en schud ze droog"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- snijd de dikke aderen in de bladeren plat af"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- snijd de rest van de kool (ca 250gr) in dunne reepjes (de rest kan in een ander gerecht gebruikt worden)"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- pel en snipper 1 ui"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- kneed de uisnippers en de koolreepjes door het gehakt, breng het mengsel op smaak met peper en zout en gemalen komijn"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- leg voor 8 rolletjes telkens 2 koolbladeren op elkaar"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- kneed het gehaktmengsel in 8 ovale balletjes en leg deze op de koolbladeren, vouw de bladeren dicht, rol ze op en steek of bind ze vast"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- strijk wat olie in een grote ovenschaal, leg de savooikool-gehaktrolletjes in de schaal en zet deze in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende ca 20 min"},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- pel en snipper de andere ui"},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- giet de tomaten met sap in een schaal en maak ze kleiner"},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- roer de slagroom, het bouillonblokje en de uisnippers door de tomaten, breng op smaak met peper en zout en een beetje suiker"},{"@type":"HowToStep","text":"15.
- draai de gehaktrolletjes op, giet de tomatensaus erbij en laat nog ca 30 min smoren"},{"@type":"HowToStep","text":"16.
- breng de saus nogmaals op smaak en dien de gehaktrolletjes op de saus"},{"@type":"HowToStep","text":"17. Lekker met witte rijst."}],"recipeYield":"4 "}