Gebraden rosbief met asperges in Hollandse saus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De solo verhitten in een kookpot met dikke bodem, het vlees kruiden met pezo en rondom mooi bruin aankorsten.
  • 2 Deksel op de pot en naar eigen smaak gaar laten worden.
  • 3 De blaadjes van de peterselie fijnhakken.
  • 4 Dit in een keukenhanddoek doen, een bolletje van maken, onder stromend water houden en dan goed uitwringen, zo krijg je droge peterselie.
  • 5 Met een dunschiller de asperges schillen van juist onder de kop naar voet. Het harde gedeelte van de voet afbreken en bewaren voor aspergesoep, alsook de schillen. De geschilde asperges opbinden met katoengaren en in gezouten water gedurende ongeveer 15 minuten laten gaarkoken. Laten uitlekken op een doek.
  • 6 In een pannetje met een dikke bodem de eierdooiers mengen met het citroensap, kruiden met pezo. Opkloppen au bain-marie of op een licht vuur tot stevig schuim. Het pannetje uit het warmwaterbad nemen en de boter er in kleine klontjes doorroeren. De saus warm houden in een lauwwarme bain-marie.
  • 7 Het vlees uit de braadslee nemen. Het overtollige braadvet weggieten. De bodem deglaceren met een half kopje water en laten inkoken.
  • 8 Het vlees in plakken snijden en serveren op zeer warme borden.
  • 9 De asperges naast het vlees schikken met de kopjes naar buiten. Een beetje Hollandse saus over de onderste helft van de asperges gieten. De rest van de saus, vermengd met de braadjus er afzonderlijk bij geven en bestrooien met gehakte peterselie.1
  • 0 Lekker met kroketjes.

Gebraden rosbief met asperges in Hollandse saus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept