1 Snijd het runderhart in kleine stukjes en steek die op de houten spiesjes,
2 Plet de look en meng met een weinig olie, kruid de spiesjes met peper en zout en strijk ze in met de knoflookolie.
3 Pers de citroen uit en voeg er het volledige ei aan toe. Kruid met peper, zout en het komijnpoeder en mix er met behulp van een staafmixer de olie door tot je een luchtige mayonaise bekomt. Rasp wat citroenschil en meng dit onder de mayonaise.
4 Gaar de worteltjes 5 à 6 minuten in kokend gezouten water. Verfris onder koud water en dep ze droog.
5 Snipper de sjalot en de peterselie fijn.
6 Grill de runderhartbrochettes op een hete grillplaat of op de barbecue en bestrooi ze met de sjalot en peterselie. Laat even meegrillen.
7 Warm de worteltjes even op in wat Solo en kruid met peper en zout.
8 Dien de brochettes op met de citroen-komijnmayonaise en de worteltjes.
Brochette van runderhart met jonge worteltjes is een recept van Solo Open Kitchen