1 Leg het stuk spek in een grote schaal gevuld met water, laat 2 uur weken. Vervang het weekwater verschillende keren.
2 Breng een grote pan water aan de kook. Prik de kruidnagels in de ui en leg hem met de wortel, het kruidentuiltje en het spek in het kokende water.
3 Kruid rijkelijk met peper. Laat het vlees 20 min. koken.Stoom de stukjes pastinaak 20 minuten. Verwarm de oven voor op 180°C.Haal het vlees uit de bouillon en laat goed uitlekken. Leg het vlees in een ovenschaal.Bestrijk het vlees met de honing en kruid met peper. Bestrooi het met de salie. Doe de pastinaak erbij en een glas water. Bak 30 minuten in de oven en overgiet geregeld met het braadvocht.Haal uit de oven en snij het in plakken. Serveer heet, met de pastinaak.
Ovengebakken buikspek met pastinaak is een recept van Solo Open Kitchen