1 Laat de varkensschouder en het buikspek 3 uur ontzouten in ruim koud water.
2 Maak de groenten schoon. Snij de prei en wortelen grof.
3 Verdeel de boerenkool in 6 stukken. Prik de kruidnagels in de ui. Doe de peperkorrels met de jeneverbes en de korianderzaadjes in een stukje neteldoek en knoop dicht.
4 Verdeel het vlees in stukken. Doe de varkensschouder in een grote pan en giet er water bij tot het vlees net onderstaat. Voeg er de ingeprikte ui aan toe met het kruidentuiltje en de rest van de specerijen. Breng aan de kook en laat afgedekt 2 uur sudderen. Doe er eventueel meer vocht bij.
5 Doe er het buikspek en het gerookt spek bij en laat nog 30 minuten zachtjes koken. Doe er dan de groenten en de worst bij. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 30 minuten verder garen. Kruid met peper en zout. Serveer de pot-au-feu goed heet met zoetzure augurkjes en zilveruitjes en verschillende soorten mosterd.