1 Klop het eierschuim in een 8-vorm op een heel zacht vuur of liever nog au bain-marie tot de saus indikt en je bijna de bodem kan zien bij het kloppen van de saus.
2 Neem de sauspan van het vuur en blijf ondertussen verder kloppen om klontervorming te vermijden.
3 Voeg geleidelijk aan stukjes boter toe tot wanneer alle boter is opgewerkt.
4 Klop nu de vleesglace door de saus, smaak de saus af met cayennepeper en zout en werk er tot slot de fijngesnipperde dragon en kervel door.Haal de rumsteaks ongeveer 10 à 15 minuten voor het bakken uit de koelkast.
5 Kruid de rumsteaks langs beide zijden met peper en zout.
6 Verhit de olie in een braadpan en laat er een klontje boter in smelten. Leg het vlees in de pan wanneer het schuim wegtrekt. Bak het vlees ongeveer 2 minuten aan elke zijde.
7 Neem het vlees uit de pan en laat het nog 2 à 3 minuten rusten op een verwarmde schotel onder alufolie. Indien je het vlees liever à point hebt, dan zet je het vlees 3 à 4 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C en laat je het vlees afgedekt nog ongeveer 5 minuten rusten.
8 Strooi wat grof zeezout over het vlees en geef de Valoissaus er apart bij.
9 Serveer eventueel met gestoofde boontjes en gebakken aardappeltjes of frietjes.