2 Leg de stukken ossenstaart in een kookpan, giet er water bij tot ze net onderstaan en breng ongeveer 10 minuten aan de kook.
3 Giet het water af, voeg de groenten (bovenste in ingrediëntenlijst) , kruiden en het bier erbij en vul verder aan met water tot alles onderstaat. Laat dit gedurende 5 uur zachtjes sudderen.
4 Haal de stukken ossenstaart uit de bouillon, laat ze afkoelen en snijd het vlees eraf.
5 Kook in deze bouillon de knolselderij gaar. Haal de gare selder uit de bouillon en hak fijn.
6 Laat vervolgens de bouillon tot een derde inkoken en breng op smaak met peper en zout.Hak de kruiden (in ingrediëntenlijst onder het bier) fijn en vermeng met de helft van de bouillon. Meng alles goed onder elkaar en breng op smaak met peper en zout.
7 Bedek de binnenkant van een terrine met twee lagen plasticfolie.
8 Start met een laag fijngesneden ossenstaartvlees voor de terrine, daarna een laag fijngehakte knolselder, een laag kruidenmengsel en herhaal dit tot de terrine bijna gevuld is. Eindig met een laag vlees en giet de rest van de bouillon erover.
9 Laat een nacht opstijven in de koelkast.Leg enkele plakjes terrine op het bord. Serveer er toast van gerookte paling bij, wat peterselieolie en een smakelijke salade.