Naaldstuk gebraden in cocotte

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bind de punt van het naaldstuk op met keukentouw, rozemarijn en laurier. Kruid met peper en zout.
  • 2 Braad het vlees in schuimende boter in een hoge braadpan, waaraan een wortel en een geprikte ui met kruidnagel is toegevoegd.
  • 3 Zet het vlees daarna 15 minuten in de oven en begiet het regelmatig met het braadvocht.
  • 4 Laat het nog 25 minuten rusten in een gedoofde oven, met open deur, onder alufolie met de blinkende kant naar onderen.
  • 5 Haal het vlees eruit en verwijder de touwen. Verhit de braadsappen en blus met bouillon of water. Zeef en werk de jus af met een klontje boter.
  • 6 Versnijd het vlees en schik het op een schotel met de gebraden ui en wortel.
  • 7 Serveer met een lekkere aardappelpuree, doe de jus in het kuiltje.

Naaldstuk gebraden in cocotte is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen uit de oven
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle cocotte-eieren
10 min
Bekijk recept

Naaldstuk
520 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken en gemarineerd naaldstuk van rund met ans
0 min
Bekijk recept