Zoek
Worstbrochette
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 chipolataworsten of merguez
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
2 rode uien
8 plakjes ontbijtspek
16 gedroogde abrikozen
olie
verse tijm, enkel de blaadjes
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Snij de paprika's in 4, verwijder pitjes en zaadlijsten, snij vervolgens in grove stukken.
2
Pel de uien en snij in partjes.
3
Hak de tijmblaadjes grof.
4
Snij het ontbijtspek in
2
5
Snij de worsten in stukken van 3 cm.
6
Omwikkel elke abrikoos met een half plakje ontbijtspek.
7
Prik afwisselend stukken paprika, worst, ui en abrikoos op platte ijzeren spiezen.
8
Bestrijk alles met olie, kruid met pezo en bestrooi naar eigen smaak met de grof gehakte tijm.
9
Bak de spiezen gaar op de hete BBQ.1
0
PS: vlees op de BBQ niet te dikwijls draaien en keren, dan droogt het uit en wordt het taai.1
1
Best eerst één kant laten bruinen, dan draaien, gaar laten worden naar eigen smaak en klaar is kees.
Worstbrochette is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker