Ragout van lamskoteletjes met aardappel

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aardappelen in schijven van ongeveer 0,5cm dikte.
  • 2 Pel de uien en snijd ze in fijne ringen van 2 à 3 mm.
  • 3 Neem een grote pan of pot, verhit de olijfolie.
  • 4 Kruid de lamskoteletjes met peper en zout en schroei de lamskoteletjes eruit en leg ze op een bord of schaal.
  • 5 Doe nu de uien in dezelfde pan waarin de lamskoteletjes gebraden zijn. Laat de uien mooi bruin braden Dit kan een tijdje duren maar dit is van groot belang!
  • 6 Rits de tijm, zorg ervoor dat er geen takjes bij zitten en voeg de geritste tijm, de laurier en 1 geperst lookteentje bij de uien.
  • 7 Wrijf een stevige ovenschaal in met het overige teentje knoflook en vet de schaal in met wat olijfolie. Schik er de aardappelen op de bodem, verdeel de helft van de uien over de aardappelen en herhaal met nog een laag aardappelen en nog een laag uien. Bevochtig met de lamsfond tot alles onderstaat en kruid met peper en zout. Schik er vervolgens de lamskoteletjes op.
  • 8 Dek de schaal af met alufolie en plaats in een voorverwarmde oven van 140°C.
  • 9 Laat de ovenschotel 30 à 35 minuten garen en verwijder de folie de laatste 10 minuten. Controleer met een mesje of de aardappelen gaar zijn, anders gaar je de schotel onafgedekt nog 10 minuten verder.

Ragout van lamskoteletjes met aardappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van kikkererwten met spinazie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept