1 Snijd de aardappelen in schijven van ongeveer 0,5cm dikte.
2 Pel de uien en snijd ze in fijne ringen van 2 à 3 mm.
3 Neem een grote pan of pot, verhit de olijfolie.
4 Kruid de lamskoteletjes met peper en zout en schroei de lamskoteletjes eruit en leg ze op een bord of schaal.
5 Doe nu de uien in dezelfde pan waarin de lamskoteletjes gebraden zijn. Laat de uien mooi bruin braden Dit kan een tijdje duren maar dit is van groot belang!
6 Rits de tijm, zorg ervoor dat er geen takjes bij zitten en voeg de geritste tijm, de laurier en 1 geperst lookteentje bij de uien.
7 Wrijf een stevige ovenschaal in met het overige teentje knoflook en vet de schaal in met wat olijfolie. Schik er de aardappelen op de bodem, verdeel de helft van de uien over de aardappelen en herhaal met nog een laag aardappelen en nog een laag uien. Bevochtig met de lamsfond tot alles onderstaat en kruid met peper en zout. Schik er vervolgens de lamskoteletjes op.
8 Dek de schaal af met alufolie en plaats in een voorverwarmde oven van 140°C.
9 Laat de ovenschotel 30 à 35 minuten garen en verwijder de folie de laatste 10 minuten. Controleer met een mesje of de aardappelen gaar zijn, anders gaar je de schotel onafgedekt nog 10 minuten verder.
Ragout van lamskoteletjes met aardappel is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree