Zoek
Traag gegaard buikspek met hoisinsaus
4
700 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 g gezouten buikspek
1 ui
1 teentje look
1 rode chilipeper
1 wortel
1 stukje selder
1 stukje verse gember
1 sjalot
1 el 5-kruidenpoeder
2 el honing
ketjap
oestersaus
2 kaneelstokken
2 st steranijs
0,5 l kippenbouillon
0,5 l donkere kippenbouillon
200 g geblancheerde spinazie
geroosterde sesamzaadjes
oestersaus
hoisinsaus
lente-ui
Bereiding
1
Bak het buikspek kort en hevig aan.
2
Stoof ondertussen de groentjes en kruiden aan in een vuurvaste stoofpot. Laat ze karameliseren met de honing, ketjap en oestersaus.
3
Leg het buikspek op de gekarameliseerde groenten. Bevochtig met de 2 soorten kippenbouillon.
4
Plaats het deksel op de stoofpot en laat gedurende ongeveer 10 uur garen in een oven van 95°C
5
Haal het spek wanneer het klaar is uit het vocht en laat afkoelen in de koelkast.
6
Snijd het afekoelde spek in dikke plakken en bak het kort aan alle kanten.
7
Bak intussen de spinazie kort aan in olie. Blus met oestersaus en veog de sesamzaadjes toe.
8
Leg de spinazie op een bord. Snijd het spek in blokjes en leg op het bord. Doe er een lepel hoisinsaus bij en werk af met zeer fijngesneden lente-ui
Traag gegaard buikspek met hoisinsaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Chinese kip in hoisinsaus
140 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfkruiden-karbonades
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip en papillotte met mihoen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokbroccoli hoisin met zoete kip
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rabarbercompote met kardemompudding
Nagerecht
Bekijk recept
Groentesoep met tortellini
Bekijk recept
Kalfskoteletten met zoetzure saus
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
traag gegaarde grietbot met schorsenerenzalfje
60 min
Voorgerecht
Bekijk recept