Traag gegaard buikspek met hoisinsaus

4
700 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak het buikspek kort en hevig aan.
  • 2 Stoof ondertussen de groentjes en kruiden aan in een vuurvaste stoofpot. Laat ze karameliseren met de honing, ketjap en oestersaus.
  • 3 Leg het buikspek op de gekarameliseerde groenten. Bevochtig met de 2 soorten kippenbouillon.
  • 4 Plaats het deksel op de stoofpot en laat gedurende ongeveer 10 uur garen in een oven van 95°C
  • 5 Haal het spek wanneer het klaar is uit het vocht en laat afkoelen in de koelkast.
  • 6 Snijd het afekoelde spek in dikke plakken en bak het kort aan alle kanten.
  • 7 Bak intussen de spinazie kort aan in olie. Blus met oestersaus en veog de sesamzaadjes toe.
  • 8 Leg de spinazie op een bord. Snijd het spek in blokjes en leg op het bord. Doe er een lepel hoisinsaus bij en werk af met zeer fijngesneden lente-ui

Traag gegaard buikspek met hoisinsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfkruiden-karbonades
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip en papillotte met mihoen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokbroccoli hoisin met zoete kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rabarbercompote met kardemompudding
Nagerecht
Bekijk recept
Groentesoep met tortellini
Bekijk recept
Kalfskoteletten met zoetzure saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
traag gegaarde grietbot met schorsenerenzalfje
60 min Voorgerecht
Bekijk recept